Activitats

El Grup d'Esplai Apassomi, fruit de la seva història i experiència en el camp de l'Educació en el Lleure, ofereix un ampli catàleg d'activitats, adequades a les diferents edats, èpoques de l'any, durades,... A continuació us enumerem les més destacades:

Dissabtes d’Esplai

L’activitat més genuïna d’un centre d’esplai són els seus “Dissabtes d’Esplai”… es tracta d'una trobada de dues hores que, cada setmana, ens aplega i ens fa gaudir d’activitats ben divertides i ben animades!

Al Grup d’Esplai Apassomi ens agraden tant els Dissabtes d’Esplai que fem “esplai” matí i tarda!!
 • Matins d’Esplai: Al matí es reuneixen els infants de P3, P4 i P5 [D'11h a 13h].
 • Tardes d’Esplai: Són els participants de 1r, 2n, 3r, i 4t de primària! [De 16h a 18h].
 • After Esplai: I un cop s’ha acabat la tarda… cap al vespre, cada 15 dies és el torn d'After. De tant en tant fan sortides de cap de setmana al més pur estil.
 • Grup de Joves: I els més ganàpies de l’esplai els quals realitzen sortides de forma periòdica.


A més a més, ja sabeu que al Grup d’Esplai Apassomi us podeu en dues modalitats (per a Matins i Tardes d’Esplai):
 • Modalitat de Participant i Soci: és la modalitat que escullen els participants que volen venir regularment a l’esplai, cada setmana i gaudir de les activitats que cada setmana fem. A més es poden beneficiar de tots els avantatges dels socis.
 • Modalitat de Soci: és la modalitat que elegeixen els participants que no poden assistir totes les setmanes a l’esplai. Aquests participants poden venir un màxim d’un dissabte al mes, gaudir de descomptes (en el Parc de Nadal i les Colònies), participar en les activitats extraordinàries,…


Us convidem a venir a l’esplai i a gaudir de l’experiència que suposa formar part d’un centre d’esplai… fer nous amics, compartir jocs, gaudir d’excursions i sortides,… “Que no us ho hagin d’explicar!”

Grup de Joves

Els joves de 13, 14, 15, 16 i 17 anys (2n ESO a 1r de Batxillerat) que ho vulguin poden participar a les activitats del Grup de Joves del Grup d’Esplai Apassomi!

El Grup de Joves no es troba cada dissabte a l’esplai… si no que gaudeix periòdicament d’una programació regular de sortides, excursions, activitats puntuals,… que tenen lloc en diversos caps de setmana del curs, des del mes d’octubre fins al mes de juny.

Així, les acampades, les excursions de cap de setmana, les sortides d’un dia, les activitats d’una tarda o un vespre… van omplint un atapeït calendari d’activitats que promou l’encontre del nostre grup de joves almenys dues vegades cada mes.

La tradicional acampada a la Font Vella acostuma a donar el tret de sortida a aquestes activitats que els i les joves de l’Apassomi conclouen amb l’activitat dels Campaments d’Estiu.

Natura, amics, diversió, excursionisme, bicicleta, estels, animació, descoberta,… són algunes de les paraules que formen part del núvol d’aventures que vivim cada curs amb els joves del nostre grup!

Colònies d’Estiu

De totes les activitats que es programen des del Grup d’Esplai Apassomi, la més esperada de l’any, és sens dubte, l’activitat de Colònies d’Estiu!

Les Colònies són una activitat de lleure d’una durada de 10 dies. Es realitzen en Cases de Colònies i s’hi fan tot tipus d’activitats: de natura, de manualitats, d’expressió,… Però sense dubte, les colònies destaquen per ser un marc insubstituïble per al creixement dels nens i nenes, ja que la convivència, el treball en grup i l’acceptació de l’altre constitueixen alguns dels molts valors educatius que porta implícita l’activitat de colònies.

En el següent enllaç podeu trobar un recull de aquesta activitat.

Campaments d’Estiu

Els Campaments d’Estiu formen part de la nostra oferta d’activitats d’estiu.

Els nois i noies de 13, 14, 15, 16 i 17 anys (2n d'ESO a 1r de Batxillerat), tant si són membre del Grup de Joves com si no ho són, poden inscriure’s i participar en els Campaments del Grup d’Esplai Apassomi.

Durant uns dies, la convivència i les activitats de lleure es realitzen en plena natura: l’estada en un terreny d’acampada i l’allotjament en tendes de campanya fa que la interacció amb la natura sigui l’autèntica protagonista dels Campaments d’Estiu.

Potenciar l’autonomia personal, la convivència amb altres companys, l’excursionisme, la reflexió i l’esperit crític, el respecte a l’entorn, les assamblees i a les altres maneres de pensar i fer són alguns dels valors i objectius que es pretenen en aquesta activitat d’estiu.

Si navegueu per la nostra pàgina de Facebook i el nostre compte de Twitter podreu seguir què fem durant uns campaments. Us convidem, igualment, a accedir al Blog de “L’Estiu Apassomi”, on podreu trobar algunes cròniques dels nostres Campaments d’Estiu!

Altres Activitats

A banda de les activitats directament promogudes i organitzades pel Grup d’Esplai Apassomi, l’entitat també en realitza moltes altres.

D’aquesta manera, cal distingir entre aquelles que estan promogudes per la mateixa entitat i aquelles que venen donades per la petició de col·laboració que altres entitats i institucions ens demanen.

Així, distingim:

Col·laboracions amb altres entitats A banda de les activitats que promou i organitza el Grup d’Esplai Apassomi de manera directa, també n’hi ha que no són directament promogudes per l’entitat. Les activitat a les quals fem referència són les que ens proposen i ens demanen altres entitats i institucions per tal que, l’esplai, fent ús de la seva infraestructura logística i humana, les dugui a terme. En els darrers anys, l’Esplai Apassomi ha ofert la seva col·laboració a entitats i institucions tant diverses com:
 • L’Ajuntament de les Borges Blanques
 • L’Ajuntament de Puiggròs
 • Les AMPA dels col·legis de les Borges Blanques
 • L’Associació infantil el Dau de Juneda
 • L’Associació de Dones la Rosada
 • L’Agrupació Amics del Terrall
 • L’Agrupació de Sardanistes de les Borges Blanques
 • L’Associació 800 anys de les Borges
 • L’Agrupació de Comerciants de les Borges Blanques
 • La Parròquia de l’Assumpció de les Borges
 • El Patronat Fira de les Garrigues
 • L’Associació Amics de la Font Vella
 • El Centre Excursionista Borges-Garrigues

Des de l’Esplai sempre estem receptius a col·laborar amb totes les iniciatives que se’ns proposin amb l'objectiu d'educar en el lleure i participar de manera activa en el nostre entorn.

Activitats Extraordinàries

D’entre la gran oferta d’activitats que es van realitzant durant el curs, a l’Esplai Apassomi també en programem d’extraordinàries, és a dir, unes activitats que no tenen una periodicitat específica, però que estan promogudes i directament organitzades des de la nostra entitat.
 • Casals de Vacances: Setmana Santa, Estiu,…
 • Trobades amb altres esplais i entitats