Informació: Dissabtes i Grup de Joves 2020/21
2 d'octubre de 2020
Casals de Setmana Santa 2021
1 de març de 2021

Activitats de Nadal 2020

Caga Tió

A causa del Coronavirus recordeu que és imprescindible apuntar-vos per separat a totes les activititats que vulgueu participar.


Doncs un cop més, ho vulgui la pandèmia o no, ens estem apropant cada vegada més al Nadal, i amb ell a les activitats de nadal del Grup d’Esplai Apassomi. Enguany, malauradament, la situació no ens ha deixat organitzar el Parc de Nadal tal i com portàvem fent els últims anys; tot i això, no significa que us deixem sense res a fer! Hem estat treballant a consciència per oferir-vos un bon grapat d’activitats a totes i tots.

Com a substitut, us deixem més aball un seguit d’actes organitzats conjuntament amb l’Ajuntamente de Les Borges per a no deixar a ningú, això es mares i pares inclosos, sense un Nadal Apassomi. Properament posarem també a disposició els enllaços per apuntar-vos a les activitats, per motius sanitaris, tots els participants s’han d’inscriure a cada activitat mitjançant la plataforma que posarem a disposició, les activitats son gratuïtes i obertes a tothom.

Minecraft:

Com ja sabeu l’esplai no para mai de buscar maneres d’expandir l’educació en el lleure, i en aquests temps que corren on per un motiu o altre ens veiem en la situació de que els móns virtuals són un entorn cada vegada més quotidià, hem pensat que era el moment de modernitzar-nos i així crear la proposta que a continuació us explicarem: UN ENTORN DE JOC VIRTUAL PER A QUE ELS NENS I NENES PUGUIN GAUDIR DELS JOCS DE SEMPRE SENSE SORTIR DE CASA, que comença el dia 27 de Desembre i que durarà totes les vacances de Nadal.

 • En que consisteix? Hem utilitzat el videojoc Minecraft per a crear un món virtual en el qual els nens i nenes podran jugar, no només al videojoc tal com està entès, sinó també amb els altres nens i nenes a les activitats d’esplai que proposarem cada dia, i que aniran desde una cursa d’orientació, fins a un gran joc com pot ser la bandera. Els reptes o activitats s’explicaran cada dia a través del mateix joc, i les anirem anunciant a les xarxes socials, per a que tothom ho pugui veure. 
 • Ordinadors, videojocs i esplai? Tot i que pot semblar contradictori, aquesta idea no està feta per afegir estona de pantalla als infants, sinó com una proposta d’oci digital segura i guiada, on l’educació i els valors són un factor meditat i controlat; pensada per a desenvolupar-se durant el temps ja assignat per a l’ús de l’ordinador. Coneixedors dels possibles problemes derivats dels videojocs en línia, els monitors supervisarem en tot moment el bon desenvolupament de l’activitat, així com comportaments inadequats o l’excés en el temps de joc; reservant-nos la capacitat de vetar-ne l’accés a qui creguem convenient per aquests motius.
 • Qui hi pot accedir? Doncs tothom, sigueu de l’esplai, o no, i tingueu l’edat que tingueu (menors de 8 anys és recomanable estar acompanyats d’un adult), així que us animem a que inviteu a tots els vostres amics i amigues a que participin també. L’únic que heu de fer es registrar-se, de forma completament gratuïta.
 • Que passa si no sé com es juga, o si no tinc el joc comprat? Cap problema! Els monitors i monitores estem preparant un video on farem dues coses, la primera, us explicarem com descarregar-vos el joc de manera completament gratuïta i com entrar al servidor, i la segona, us ensenyarem els controls més bàsics que necessiteu saber per a gaudir de l’experiència, ja us adelantem que ho hem pensat tot per a qualsevol tipus d’usuari, així que per aquest aspecte no us cal preocupar.
 • Puc anar a la meva i participar només en aquelles activitats que m’agradin més? És clar, tothom és lliure de entrar a jugar quan vulgui (dins de l’horari que obrim el servidor clar), però ara bé, aquells jugadors que participin més tindran més oportunitats d’aconseguir certes recompenses…

Abans d’acabar, us aconsellem gratament que mireu el petit trailer que us hem preparat, i també que ompliu el formulari d’inscripció i sobretot, que digueu a tots els vostres amics i amigues que participin, quants més serem, més riurem!

Clica per veure el trailer.

Videoguia d’instal·lació del videojoc.

Normes del servidor.

Gimcana:
La gimcana d’any nou consta de 7 proves repartides en tot el municipi de les Borges Blanques. Tres d’elles no recordem d’on es feien i per tant en necessitarem la foto! Tot i això sí que hem trobat un paper amb les coordenades per ajudar-vos… Les altres quatre si que recordem on són i tenen una petita prova familiar en una targeta que haureu de buscar. Estarem encantats si quan ho aneu completant ens passeu les fotos per les xarxes o les pugeu a les vostres i ens etiqueteu! Esperem que la pugueu completar, molta sort a totes i tots! Els llocs on heu d’anar estàn en aquests punts:

 1. Repte a la Plaça de l’Espai Macià
 2. Foto a 41°31’10.5″N 0°52’01.1″E
 3. Foto a 41°31’05.4″N 0°52’13.4″E
 4. Foto a 41°31’16.8″N 0°52’03.6″E
 5. Repte a la Plaça davant de “Les monjes”
 6. Repte a la Placeta de les escoles
 7. Repte a la Plaça de la Llibertat
Cartell Nadal Apassomi 2020
Feu clic per engrandir.

Agenda:

Dia 24 de desembre

Gran Cagada del Tió

Tradicional Cagada del Tió de l’Esplai Apassomi.
Hora: 17.00h
Lloc: A la Plaça Independència.

Dia 27 de desembre

Taller de dansa

A càrrec del Grup d’Esplai Apassomi.
Hora: 11:00h
Lloc: A la Plaça Independència.

Una carretada de contes

Espectacle teatral infantil.
Hora: 17.30h
Lloc: Pavelló de l’oli.

Dia 28 de desembre

Music Box

Concert infantil.
Hora: 12.00h
Lloc: Pavelló de l’oli.

Conta contes

A càrrec de Roser Guasch.
Hora: 18.30h
Lloc: Pavelló de l’oli.

Dia 29 de desembre

Recursos per a famílies: Emoció, i amb tu què faig?

Com viure i acompanyar les emocions dins la família.
Hora: 17.30h
Lloc: Sala Maria Lois.

Dia 30 de desembre

Taller de dansa

A càrrec del grup d’esplai apassomi.
Hora: 12:00h
Lloc: Pavelló de l’oli.

Conta contes

A càrrec de Roser Guasch.
Hora: 17.30h
Lloc: Pavelló de l’oli.

Dia 02 de gener

Il·lia, miscel·lania teatre

Espectacle teatral infantil.
Hora: 17.30h
Lloc: Pavelló de l’oli

Dia 03 de gener

Recursos per a famílies: petons, abraçades i pessigolles

El rol dels àvis i les àvies
Hora: 17.30h
Lloc: Sala Maria Lois.

Dia 04 de gener

La petita Capmany

Espectacle teatral infantil.
Hora: 17.30h
Lloc: Pavelló de l’oli