Afectació COVID-19 a les activitats d’esplai

Estiu Apassomi 2020, no t’ho perdis!
25 de febrer de 2020
Ajornada la celebració dels 30 anys de l’Esplai Apassomi
16 d'abril de 2020

Afectació COVID-19 a les activitats d’esplai

Actualitzat el 19-08-2021

Després d’alguns dies de nerviosisme i d’estar tancats a casa s’acaba el confinament d’aquells infants i monitors que han donat negatiu als cribratges, donant així també per finalitzats els «Campaments Confinats». Els resultats obtinguts, així com la vacunació prèvia de l’equip de monitors, ens demostren l’efectivitat dels protocols a l’hora de contenir els casos, així com la seguretat de dur a terme activitats d’aquesta tipologia a l’aire lliure.

Volem agrair l’atenció dels serveis mèdics, la col·laboració dels participants a l’hora de seguir les indicacions i les mostres de suport per part de les famílies i altres ens locals. Vacuneu-vos, seguiu les mesures sanitàries i protegiu la gent del vostre entorn, especialment els més vulnerables, bona recta final d’estiu. Ens veiem ben aviat a les activitats de curs amb Minis, Tardes, After i Grup de Joves!


Actualitzat el 12-08-2021

Avis per Campaments: ?️ L’aventura continua! ? Per a no avorrir-nos mentre duri aquest petit confinament, les monitores i monitors us invitem a participar de les activitats en línia que hem estat ideant i continuar l’aventura dels Campaments. ? Els participants podreu seguir el compte @campassomi_2.0 per a entretenir-vos, assabentar-vos de tot i passar-ho superbé! Així com el correu electrònic per a les mares i pares.

També de part de l’entitat, i en vista del boca-orella, volem demanar respecte per als possibles afectats, així com cura a l’hora de transmetre informació no contrastada a fi de no provocar alarmisme. La trentena d’infants de l’activitat, així com les famílies afectades ja han estat contactats i des de l’entitat, així com les fonts oficials dels serveis mèdics, se’ls està transmetent tota la informació de la qual es disposa en aquests moments. Moltes gràcies per la col·laboració!


Actualitzat el 11-08-2021

Comunicat respecte a la Covid-19 a Campaments d’Estiu: Aquest mateix matí els serveis sanitaris del municipi s’han posat en contacte amb els responsables de l’entitat per alertar d’un possible contagi del virus als Campaments d’Estiu, realitzats a Bagà del 30 de juliol al 8 d’agost. Tot i seguir les mesures sanitàries i els protocols tal com especificaven els documents publicats pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, han recomanat per precaució que qualsevol persona que participés de l’activitat i no compti amb la pauta completa de vacunació compleixi un confinament rutinari de 10 dies a l’espera d’un possible cribratge.

Les famílies afectades ja han estat contactades per mitjà del correu electrònic amb les pautes i instruccions a seguir, i és possible que en els pròxims dies també es faci oficialment des dels serveis sanitaris; en cas d’haver participat en l’activitat i que no us hagi arribat res reviseu la carpeta de “Correu no desitjat”. Seguirem en contacte amb les autoritats competents i en el cas que faci falta us proporcionarem, mitjançant el correu, tota la informació que ens arribi per tal de controlar el possible abast de la situació. Lamentem els inconvenients i restem a la vostra disposició en cas de dubtes o qüestions relacionades.


Actualitzat el 23-04-2021

Amb data de 23 d’abril de 2021 ja disposem del document en el qual per part de la Generalitat de Catalunya se’ns proporciona tots els criteris de prevenció que es duran a terme en les activitats que realitzarem aquest estiu ple d’activitats que tenim preparat.

Així doncs totes les activitats, malgrat estar condicionades per les mesures de prevenció de la COVID-19 es desenvoluparan amb la garantia per la salut i tranquil·litat que han de ser pròpies de qualsevol acte educatiu. No serà un estiu igual al que tradicionalment s’han desenvolupat, però serà un estiu on recuperem les Colònies i Campaments que ens són pròpies, que amb tanta estima i de forma voluntària els nostres monitors i monitores preparen.

Finalment de forma anàloga a l’estiu de l’any 2020 us posem a la vostra disposició les diferents graelles de comprovació de símptomes i tota la documentació d’interès per les famílies a través del següent ?enllaç


Actualitzat el 22-02-2021

Fa uns dies ja ens fèiem ressò de l’aprovació per part del Procicat de la represa de les activitats de lleure pels infants d’infantil i primària. Així doncs i a partir d’aquest cap de setmana vinent, a l’Apassomi tornarem a engegar les activitats de manera presencial per als grups de Matins i Tardes d’Esplai. Tot i això, i per motius d’aforament i control de grups de convivència, aquestes activitats es duran a terme prèvia inscripció per al grup de Tardes d’Esplai mitjançant la nostra plataforma habitual d’inscripcions.

Per a la resta de participants, que integren els grups d’After Esplai i Grup de Joves, encara no se’n valora la represa d’activitats de manera presencial i es seguirà en modalitat telemàtica. Tot i això us preguem que estigueu atents al correu electrònic, ja que tan aviat ens ho permeti la situació i la normativa vigent reactivarem les activitats amb tanta normalitat com ens siga possible.


Actualitzat el 09-01-2021

Una vegada més, i segons el decret SLT/1/2021, ens veiem obligats a aturar de nou les activitats presencials de l’Esplai que s’havien de reprendre a partir del dia 16-01-2021. A priori aquestes restriccions només tenen efecte fins al dia 18, tot i que preveient una possible extensió d’aquestes, avisarem quan es pugui reprendre l’activitat presencial.

Malgrat tot, estigueu atents al correu, així com a les nostres xarxes, ja que alguns grups estan valorant la realització d’algunes de les activitats de manera telemàtica.


Actualitzat el 23-11-2020

Famílies de l’esplai, reprenem l’activitat d’esplai el dissabte dia 28 de novembre.

Enguany i com a novetat, us preguem que per motius d’organització de grups a causa de la situació de Coronavirus, realitzeu cada dissabte la inscripció a l’activitat corresponent que trobareu al nostre aplicatiu web d’inscripcions, a excepció de Matins d’Esplai.
Enllaç a l’aplicatiu web d’inscripcions: https://apassomi.org/inscripcions-apassomi/
En cas que no hàgiu tingut l’oportunitat d’utilitzar-lo amb anterioritat, abans de fer res haureu de registrar-vos i assignar-vos al/s infants. Trobareu tota la informació en forma de guia al següent enllaç: https://apassomi.org/guia-software-inscripcions/


Actualitzat el 30-10-2020

Malauradament i una vegada més, ens veiem obligats a fer un comunicat sobre l’afectació de la COVID-19 a les activitats d’Esplai. Així doncs i arran del confinament de caps de setmana decretat per la Generalitat de Catalunya, i publicat en el SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya i que decreta el cessament d’activitats de lleure, ens veiem obligats a cancel·lar les activitats de Dissabtes d’Esplai: Matins, Tardes, After i Joves fins a nou avís.

Estigueu atents als canals de comunicació habituals, ja que tan aviat com ens sigui possible reprendrem les activitats amb tota la normalitat que la situació permeti. Tingueu cura de respectar les mesures de prevenció adoptades per les autoritats sanitàries.


Actualitzat el 20-10-2020

Una vegada més, i en contra dels nostres desitjos, ens veiem obligats a tornar a adreçar-nos a vosaltres en motiu de la COVID-19. Com ja sabreu durant els últims dies s’han estat aplicant diferents restriccions en l’àmbit general com a mesures preventives per al control de la pandèmia.

Aquestes mesures, tot i que directament no ens afecten i podríem seguir desenvolupant les activitats de l’Esplai amb tota la normalitat que ens permeten els protocols vigents, ens veiem també obligats a realitzar un exercici de responsabilitat i a replantejar-nos quin és el propòsit de l’esplai i la seva finalitat, realitzant un difícil exercici de pros i contres i com tot això afecta el conjunt del municipi de què formem part i al qual devem la nostra acció.

És per això que hem arribat a la conclusió que, tot i que recomanem a totes les famílies i infants que es quedin a casa en la mesura de les seves possibilitats, entenem que la situació no és la mateixa per tothom i que en molts casos, l’educació en el lleure esdevé una necessitat i una via d’escapatòria per al bon desenvolupament dels infants. D’aquesta manera i sent conseqüents amb la nostra missió, volem seguir defensant el lleure com a un espai d’aprenentatge i socialització segur en aquests temps de pandèmia.

Així doncs, les activitats d’esplai començaran a partir del dia 31 d’octubre respectant tots els protocols i normatives de seguretat vigents. El primer dia d’esplai el 24 d’octubre, els infants que desitgin i necessitin venir ho podran fer-ho enviant prèviament un correu a presidencia@apassomi.org. Aquesta activitat estarà oberta a qualsevol infant inscrit en alguna de les activitats del curs, tot i que deixant la porta oberta a realitzar modificacions en el plantejament segons la situació ens permeti en tot moment.

Actualitzat el 2-10-2020

Ja fa dies que ha començat un nou curs, i a l’esplai no ens podiem quedar enrere. Tot i els reptes que aquest any ens presenta, hem volgut seguir apostant per les activitats de lleure com una forma d’educació i cohesió per a la transformació social. Tot i que malauradament no podrem seguir fent les coses exáctament com fins ara, hem elaborat una proposta que sigui lo més fidel possible a l’esperit d’esplai, i al nostre propi ideari com a entitat.

Tota la informació: https://apassomi.org/dissabtes-i-joves-20-21/

Per tal de facilitar la represa de les activitats us adjuntem la següent informació que pot ser d’interès per les famílies:


Actualitzat el 9-6-2020

Després de tants dies de cancel·lar activitats i d’estar-nos a casa menjant-nos les ungles aguantant les ganes de fer Esplai ens plau comunicar que ja disposeu de tota la informació sobre les activitats que farem aquest estiu. La teniu disponible en el següent enllaç: https://apassomi.org/casals-joves-estiu-2020/

També i en referència al retorn dels imports satisfet en concepte de preinscripció a les diferents activitats, ja sigui a les diferents Activitats d’Estiu com els Casals de Setmana Santa, teniu a la vostra disposició el següent enllaç https://forms.gle/AfbCaGrPds2B4qcv9. Aquest ens permetrà coordinar el retorn dels imports.
A mesura que aneu entrant les vostres dades i aquestes siguin validades anirem realitzant els retorns.


Actualitzat el 22-5-2020

A causa de les dificultats de la situació provocada per la COVID-19 i els impediments per complir amb el protocol d’activitats de lleure aprovat per la Generalitat de Catalunya, comuniquem la cancel·lació de les activitats d’estiu tal com s’havien estat duent a terme en els últims anys que hi havia planejades fins ara, això afecta Minicolònies, Colònies i Campaments d’estiu. Així i tot, considerem el lleure i la tasca educativa que l’envolta com un dret, i per tant estem treballant en diferents alternatives per atendre les necessitats de les famílies i dels infants.

Les activitats que es duran a terme, sempre arribats a la Fase 3 de la desescalada de les mesures de prevenció de la coronavirus SARS-CoV-2, seran les següents:

  • Joves d’entre 2n d’ESO i 1r de Batxillerat «Grup de Joves» – Reprendrem les activitats de Grup de Joves tornant a obrir inscripcions.
  • Participants d’entre 5è, 6è d’Educació Primaria i 1r d’ESO «After Esplai» – Casals d’Estiu amb diferents torns entre els mesos de juliol i agost.
  • Participants d’entre 1r, 2n, 3r i 4t d’Educació Primaria «Tardes d’Esplai» – Casals d’Estiu amb diferents torns entre els mesos de juliol i agost.

* Participants de 3 fins a 6 anys que aquest any no hagin cursat Educació Primaria «Matins d’Esplai» – Les activitats per aquest grup d’edat queden cancel·lades fins al proper curs 2020/21.

Ja ens hem posat amb contacte amb el Col·legi Mare de Déu de Montserrat i amb l’Ajuntament de les Borges Blanques per tal de poder disposar d’espais que compleixin els requisits de la Generalitat de Catalunya. Una vegada haguem confirmat tant els espais com les dates us ho farem arribar a traves dels canals habituals i les xarxes socials de l’entitat. També i mitjançant el MCECC estem treballant per tal de garantir les mesures de profilaxis que siguin pertinents. Finalment, estem treballant per tal de trobar la millor forma de gestionar el retorn dels pagaments a les famílies, quan tinguem la metodologia concreta us ho farem arribar a les famílies.


Actualitzat el 11-5-2020

Benvolgudes famílies,

degut a les restriccions derivades del Reial Decret 463/2020 i les seves respectives prorrogues degut a les mesures de prevenció la coronavirus SARS-CoV-2, confirmem que totes les activitats del Grup d’Esplai Apassomi queden cancel·lades fins al 23 de maig.

Després de la presentació del «Document marc per a les activitats d’educació en el lleure – Estiu 2020» que conté els criteris generals per a l’organització d’aquestes activitats. Comuniquem a les famílies que des de l’Esplai Apassomi es convocarà una Reunió Extraordinària d’Entitat (REE) on es debatran les mesures que inclou el document marc, així com els requisits mínims imprescindibles per a poder realitzar les activitats amb caràcter general.

Expressem la nostra voluntat de seguir treballant des del voluntariat i l’educació en el lleure per tal de dur a terme les diferents activitats programades, tenint en compte que s’han de poder fer amb totes les garanties de seguretat i salut que en són pròpies. Aquestes mesures han de permetre la nostra acció educativa i, en cas que aquesta es vegi compromesa, se’n valorarà l’afectació en cada cas.


Actualitzat el 28-4-2020

Benvolgudes famílies:

Després que, amb data de 25 d’abril de 2020, és públiques al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) una nova pròrroga de l’estat d’alarma fins al dia 10 de maig del present any 2020 per causa de les mesures prevenció del coronavirus SARS-CoV-2, confirmem que totes les activitats del Grup d’Esplai Apassomi, incloent-hi Dissabtes d’Esplai i Grup de Joves, així com les diferents reunions de famílies que hi havia planificades fins al 10 de maig queden cancel·lades.

De moment les diferents activitats d’Estiu (Mini Colònies, Colònies d’Estiu i Campaments) segueixen en peu a l’expectativa que les autoritats competents clarifiquin si es podran fer i, en cas positiu, quines mesures de profilaxis i condicionants s’hauran de complir de forma excepcional.

Expressem la nostra voluntat de seguir treballant des del voluntariat i l’educació en el lleure per tal de dur a terme les diferents activitats programades, tenint en compte que s’han de poder fer amb totes les garanties de seguretat i salut que en són pròpies. Aquestes mesures han de permetre la nostra acció educativa i, en cas que aquesta es vegi compromesa, se’n valorarà l’afectació en cada cas, reservant-nos el dret a anul·lar o reprogramar qualsevol de les activitats.

Per tant, les reunions de famílies programades pel dia 8 de maig queden cancel·lades ila informació que s’havia de transmetre en la reunió serà penjada al següent enllaç: https://apassomi.org/estiu-apassomi-2020/ a partir del dia 9 de maig. Un cop normalitzada la situació i sempre que les autoritats competents ho autoritzin, s’habilitarà uns dies d’atenció al públic al local d’activitats de l’esplai per tal de resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir.

També i per facilitar-nos la recollida de la informació dels infants, hem habilitat els següents formularis, diferenciats per a grups d’edat, on podreu facilitar-nos tota la informació. Un cop omplerts el sistema us enviarà de forma automàtica la fitxa d’inscripció. Un cop puguem normalitzar la nostra activitat ens posarem en contacte amb vosaltres per tal de recollir-ho degudament complimentat.


Actualitzat el 16-4-2020

Ajornada la celebració dels 30 anys de l’Esplai Apassomi

Tota la informació a: https://apassomi.org/ajornada-30-anys-esplai-apassomi/

Actualitzat el 10-4-2020

Després que amb data de nou d’abril de l’any 2020 el Ple del Congrés dels Diputats de l’Estat Espanyol autoritzes al Govern d’Espanya una segona pròrroga de l’estat d’alarma fins al dia 26 d’abril i per causa de les mesures prevenció del coronavirus SARS-CoV-2, confirmem que totes les activitats del Grup d’Esplai Apassomi, incloent les diferents activitats de Dissabtes d’Esplai i del Grup de Joves que hi havia planificat fins al dia 26 d’abril de l’any 2020 queden cancel·lades.

De moment la resta d’activitats programades, com les diferents activitats d’Estiu (Mini Colònies, Colònies d’Estiu i Campaments) així com les activitats de l’Esplai previstes pel mes de maig, segueixen en peu. Malgrat tot reiterem que en cas que hi hagi algun canvi s’avisarà oportunament a les famílies. De moment ens podeu seguir a les diferents xarxes socials, especialment a Instagram, on cada dia us plantejarem un repte diferent per superar per tal que l’Esplai segueixi viu durant aquests dies de confinament.


Actualitzat el 26-3-2020

Després del comunicat fet el divendres, 13 de març, on informàvem que les activitats quedaven cancel·lades fins al 30 de març a causa de les mesures prevenció del coronavirus SARS-CoV-2 i després de la pròrroga de l’estat de l’alarma fins a l’11/04/2020, confirmem que les activitats de Casals de Setmana Santa i les diferents activitats de Dissabtes d’Esplai que hi havia planificat fins al dia 11 d’abril de l’any 2020 queden cancel·lades.

De moment la resta d’activitats programades, com les diferents activitats d’Estiu (Mini Colònies, Colònies d’Estiu i Campaments) així com les activitats d’esplai previstes pel mes de maig, segueixen en peu. Malgrat tot reiterem que en cas que hi hagi algun canvi s’avisarà oportunament a les famílies. De moment ens podeu seguir a les diferents xarxes socials, especialment a Instagram, on cada dia us plantejarem un repte diferent per superar per tal que l’Esplai segueixi viu durant aquests dies de confinament.

Pel que fa a l’activitat de Casals de Setmana Santa s’ha habilitat un formulari per tal de reclamar l’import de la inscripció, que us serà retornat de forma íntegra. En aquest formulari us demanarem que seleccioneu quin us voleu fer d’aquests diners (retorn de l’import o sufragar part del preu de l’Activitat d’Estiu de l’infant en cas que estigui apuntat a una). Aquest retorn es farà, un cop superades les mesures de prevenció del coronavirus SARS-CoV-2, de forma presencial al local d’activitats del Grup d’Esplai Apassomi (c/ Ave Maria 14 de les Borges Blanques) i per tal de buscar la data que millor vagi a les diferents famílies també us preguntem quines dates, a tall de sondeig, us anirien millor per a realitzar aquest retorn.

Enllaç al formulari: https://forms.gle/hobhEF6P1igS1Tsz7


Actualitzat el 13-3-2020

Sabem que molts portàveu dies inquiets respecte a les notícies sobre el COVID-19 i com aquest afecta el desenvolupament de les activitats d’Esplai, tot i això i per responsabilitat, hem preferit esperar fins a tenir informació suficientment clara sobre com procedir i prendre així una decisió.

D’aquesta manera i seguint les indicacions que ens proporciona el MCECC https://www.peretarres.org/mcecc a partir de la informació emesa des del Departament de Treball, Acció Social i Famílies i des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, així com atenen a les demandes de l’Ajuntament de les Borges Blanques, hem decidit cancel·lar de moment totes les activitats que l’esplai havia de realitzar fins al dia 30 de març.

Així doncs, les activitats de Dissabtes d’Esplai: Matins, Tardes i After, així com Grup de Joves i altres activitats extraordinàries, es veuen afectades fins a finals d’aquest mes, aquest termini es podria allargar en funció de noves indicacions que ens arribin, donada la situació es comunicarà oportunament a través de les nostres xarxes socials, correu electrònic i altres canals oficials. Des del Grup d’Esplai Apassomi estem realitzant un seguiment de tota la informació que ens arriba a través de diferents canals oficials, i us anirem actualitzant en conseqüència a mesura que ens arribi més informació.

De moment la resta d’activitats programades com els Casals de Setmana Santa, les diferents activitats d’Estiu (Mini Colònies, Colònies d’Estiu i Campaments) així com les activitats d’esplai previstes pels mesos d’abril i maig segueixen en peu. Malgrat tot reiterem que en cas que hi hagi algun canvi s’avisarà oportunament a les famílies.

En cas de dubte us preguem que us dirigiu a nosaltres a través del correu electrònic info@apassomi.org

Moltes gràcies per la vostra confiança.

Documents