Haiku 3r: d’un Kappa i una katana
18 de juliol de 2022
Haiku 5: llum a la foscor
20 de juliol de 2022

Haiku 4t: els quatre elements

colònies d'estiu 2022 apassomi dia 4 foto 11

Quasi a mitges colònies, el quart dia s’ha anat dibuixant davant infants i monitors amb temperatures una mica més amables. Tot i això, continuen esperant amb ganes l’hora de piscina i totes aquelles activitats que aprofiten per refrescar-se. A la colònia ja es respira l’aire de la bombolla Apassomi, en la que tots aquells ets i uts de la vida quotidiana es desdibuixen en un magnífic mosaic de jocs, il·lusió, experiències i diversió. Som-hi samurais!

Haiku 4t: els quatre elements

Un punt vermell ha aparegut damunt del vast cel, acompanyat de la remor d’infants ja desperts que anuncia un nou dia, i, perquè enganyar-nos, una nit moguda. Els joves guerrers volen esprémer la jornada des del primer raig de sol, donant-li voltes al cap sobre la millor manera de desxifrar l’enigma de la katana, i els averanys que l’acompanyen. Podrem descobrir quina d’aquestes afilades fulles és la custòdia del poder dels elements?

Tot i això, el Tao ens obliga a acceptar el nostre desconeixement i saber que no podrem desxifrar sols aquest misteri, per la qual cosa, armats de precaució i bones paraules, ens hem apropat a la vila més propera a preguntar als esperpèntics veïns què en sabien. Una endevina de paraules confuses, un pescador afectat pels dilluns al sol, un esventat jove amb complex messiànic, i altres peculiars individus formaven aquest circ de mals de cap.

Superant les barreres de l’idioma, han descobert que prop de la casa hi ha un turó amb antigues ruïnes que serveixen de catalitzador per recarregar la katana dels elements, on hem enviat el Momotaro a deixar-les. Satisfets per la feina ben feta, han arrasat amb el rebost de la cantina i, panxa contenta, han aprofitat el temps lliure per prendre l’ombra i narrar les gestes particulars en cartes a pares, mares, padrins, tiets, coneguts, i fins i tot, algun periquito.

La tarda, l’han aprofitat per a fer una Spartan Ninja Race, en la que han continuat perfeccionant les habilitats de combat en Chun Kuk Do. Ja a la nit, i amb la katana carregada de poder, han hagut de buscar els fragments d’elements escampats pels voltants de la casa. Aquesta recerca s’ha complicat quan, damunt les tènues llums de les llanternes, s’ha sentit el crit solitari del Lepretxuag, la mítica criatura presumèrica, que ara sabem que assetja pels boscos als joves guerrers…

Salvant-se com podien dels atacs d’aquesta nova amenaça, i havent recollit tots els fragments dels elements, s’han reunit per última vegada amb en Momotaro, el Gran Savi de la Força, qui ha posat a prova les katanes i… Ha estat un èxit! Hem descobert quina era la katana dels elements, que han guardat a bon recer per evitar que caigui en les mans equivocades d’algun samurai inexpert, o qui sap si criatures malintencionades… Primer repte superat!