Haiku 2n: la filosofia del bushido
17 de juliol de 2022
colònies d'estiu 2022 apassomi dia 4 foto 11
Haiku 4t: els quatre elements
19 de juliol de 2022

Haiku 3r: d’un Kappa i una katana

S’aixeca el sol el tercer dia de les colònies, i continuem navegant entre les ombres i la piscina per evitar la calor. Aquest diumenge, ja a les portes de la nova setmana, ha estat un dia marcat per les diferents visites i l’inici del gran torneig. Acostumats ja al nou quotidià, ja no queda rastres d’enyorances ni protestes, capbussats del tot a les colònies i les seves activitats.

Haiku 3r: d’un Kappa i una katana

Són samurais, o com a mínim és el que els han dit i el paper que els toca fer. Alguns infants estan més emocionats que altres, i encara n’hi ha algun que diu que això de les espases i les batalles no els fa massa gràcia. Han de tenir en compte, però, que gràcies al Bushido han après que lo més important per a ser un bon guerrer és el respecte mutu i la lleialtat; les espases ja les deixen, en tot cas, pels líders dinàstics i les seves batalles de culebrot.

Aquest diumenge, per continuar amb el Tao, els monitors i monitores han demanat als participants que pensin sobre quines coses volen donar gràcies i fer-ne ofrena. Mentre meditaven, aquestes ofrenes han anat prenent forma de diferents artefactes orientals: coets, plates de sushi, motxis, ametllers florits… Aquesta constel·lació d’objectes ha servit per meditar i agrair les colònies durant la celebració de la fe, oficiada pel Roger Torres, a qui hem agraït la visita.

La tranquil·litat del matí ha estat irrompuda pel Momotaro, el forjador místic, acompanyat per la seva, no sabem si fidel, mascota el Kappa, un curiós ésser tortúguic verd de poques paraules, i han donat el tret de sortida al torneig del Red Sun. Era el primer dels 3 savis guardians del coneixement imperial, i ens ha presentat el repte de la força. La llegenda, segons els han explicat, diu que una antiga civilització presumèria, en connivència dels déus, van empresonar els elements en una katana. Conscients del poder, la van amagar amb un conjur, i només s’apareix durant el torneig del Red Sun per oferir-se al guerrer més valent.

El primer pas ha consistit en desxifrar l’enigma que en descobria la seva localització. Per a fer-ho, s’han equipat amb la roba tàctica de guerra híbrida, i capbussat en les proves de la gimcana d’aigua que, a poc a poc, ha anat resolent-ne el misteri de la seva ubicació: l’oculta armeria imperial.

Coneixent-ne la ubicació, ja només els quedava anar a buscar-la, però s’han trobat amb un problema inesperat. Les cambres de l’armeria estaven guardades pels jinkininki, samurais que per arrogància i avarícia es van desviar del camí del Bushido, i van ser condemnats a vagar pel temple com a bèsties, menjant-se a tot aquell que s’atrevís a travessar-ne les portes.

Tot i això, i fent ús de la seva astúcia, han aconseguit esquivar-los únicament amb alguna esgarrinxada i blau com a medalla a l’honor, i trobant 5 possibles katanes. Ja amb la lluna a l’esquena, han aparegut d’entre les ombres l’estrany Kappa i en Momotaro, que han felicitat els samurais per completar la primera fase de la prova. Com sabrem quina és l’antiga katana sumèria dels elements? Ho descobrirem demà, si és que la pertorbadora mirada del Kappa ens deixa dormir…