Romanç Cap. 7: l’hora s’apropa
22 de juliol de 2023
Capítol primer – Introducció, Mini Colònies d’Estiu
1 d'agost de 2023

Romanç Cap. 8: cauen les màscares

Amb un obrir i tancar d’ulls l’aventura s’ha acabat. Sembla que era ahir que tornàvem a veure amics i amigues d’altres anys i que alguns infants descobrien tot un món màgic que l’Apassomi munta i desmunta cada estiu. La petita llibreta de records que cada infant ha anat emplenant d’anècdotes, activitat i rialles ha arribat a la seva última pàgina i, a poc a poc, una pilota d’emocions i intensitat s’ha generat dins de cada un dels membres de la colònia. Poques són les paraules que poden descriure aquests dies, però fa unes poques hores, uns infants han trobat la fórmula que penso que li fa prou justícia i que posa paraules a uns sentiments molt especials. I és que les colònies és una vida que tan sols dura 10 dies.

Romanç Cap. 8: cauen les màscares

Ja dirigint-nos personalment als lectors i lectores d’aquestes línies d’aquest petit racó digital, esperem que hàgiu pogut seguir les vivències d’aquest grup intrèpids apassomis i que hàgiu gaudit tant llegint-lo com nosaltres fent-lo. Famílies, ens veiem a les 16.30h a l’Alberg la Sala. Com a últim favor, us demanem i recomanem que vingueu amb paciència a partir de l’hora estipulada, ja que si alguns cotxes arriben abans ens toparem amb un grup de colònies que comença les seves activitats a la casa avui mateix.

Els tambors de guerra ressonen arreu de la vall. Els últims esdeveniments ja ens van advertir d’una batalla que s’apropava entre el bé i el mal. En vista d’aquesta gesta, els grups s’han entrenat recol·lectant unes pedres màgiques que seran de servei per la batalla.A la tarda els més grans de la colònia hem anat a explorar el riu que tenim a tocar de la casa. L’aigua era gèlida, però la diversió i la descoberta d’un entorn nou ha valgut la pena. Mentrestant, els més menuts han gaudit d’unes ballarugues a la piscina de la casa.

A la tarda, i abans de tota la batussa, ha tocat fer els preparatius per la gran cerimònia on cavallers, cavalleres, mags i bruixes han omplert la tarda amb la finalitat de fer un banquet capaç d’amansir les feres. Només pot guanyar un bàndol i no agraden els ensurts. Passada també la vergonya inicial de descobrir qui seria la parella de qui, i tot i la formalitat, han procedit a engolir com pelicans acompanyats de la brisa del vespre, i sota un immens sostre que a poc a poc s’anava apagant.

Amb els estels ja encesos, en Pànzer Kaiser s’ha mostrat davant nostre juntament amb un petit akelarre de bruixes liderades per la Martha. Davant l’última oportunitat de coronar-se com el bruixot suprem, en Günther apareix disposat a impedir-ho amb els seus amics, en Jimmy Aces i en Tumba. Només pot guanyar un bàndol i una terrible batussa s’escenifica davant de les nostres joves aventureres. Tot sembla que en Günther ha estat derrotat per un fort conjur del Pànzer Kaiser, però els ànims dels apassomis i l’amistat que ens ha unit aquests 9 dies li dona les últimes forces per aixecar-se, arrabassar-li la corona i coronar-se com bruixot suprem.

Amb la força d’un caragol xuxango, en Günther i els seus amics derroten als malvats i finalment podem veure el rostre que s’amaga sota la misteriosa màscara d’en Pànzer Kaiser. De genolls i claudicant, els infants emprenen un compte endarrere: 3, 2, 1… Es retira la màscara i resulta ser… En Mediv! El vell foll volia ser el més poderós, però la jugada no li ha sortit com esperava!

El bé ha tornat a guanyar i, amb en Günther coronat, la màgia està assegurada per molts mil·lennis més. Així doncs, acompanyats del ritme de la tecno cúmbia, uns còctels de suc i algun canapè, han celebrat, tot amagant algunes pinzellades de dissimulada tristesa, el final d’aquesta aventura. La colònia ha anat a dormir deixant enrere aquesta olla de grills disposats a assimilar, i gravar-se a foc, uns dies inoblidables on molta gent petita, en molts llocs petits, fent coses petites, ha pogut canviar el món.

I fins aquí ha arribat la Gran Crònica de la Sala 2023, on s’ha narrat els feyts ocorreguts entre els dies 14 i 23 de juliol del 2023. Un servidor s’acomiada fins a la propera aventura.

Atentament, el Cronista.