Romanç Cap. 6: la caldera de les bruixes
21 de juliol de 2023
Romanç Cap. 8: cauen les màscares
23 de juliol de 2023

Romanç Cap. 7: l’hora s’apropa

Noies, nois, infants, famílies i animals de companyia, per a disgust de la majoria ja estem a la recta final. Durant aquests quasi nou dies, hem traslladat el moviment i rebombori particular de cada casa a una petita vila medieval acollida per la magnífica serra del Catllaràs. A poc a poc les activitats es van acabant i, fins i tot, algun comiat prematur ja ha despertat les primeres llàgrimes d’infants i monitors. Però no ens podem permetre que el ritme decaigui i tota la colònia està disposada a fer dels últims dies una experiència inoblidable.

Romanç Cap. 7: l’hora s’apropa

Entre cants d’ocells i neguits pel que passarà, torna a sortir el sol d’un nou dia. Cares de son, cançons i crits animats dels monitors, han amenitzat una cua que s’anava formant davant la porta del menjador. El cansament sembla que s’ha apoderat de part de la colònia, i se suma com un nou gran enemic inesperat a batre. Tot i això, el bon temps i una temperatura una mica més amable ens ha permés respirar i recuperar l’alé perdut per la xafogor i esforços dels últims dies.

Ja havent esmorzat i amb els serveis fets, en Günther ha aparegut juntament amb en Tumba decidits a advertir-nos i fer-nos partícips en la preparació d’una gran batalla contra en Pànzer Kàiser. Per a fer-ho els joves aventurers s’han reunit per gremis per tal d’unir forces en la batalla, fortificar-se, i aprendre tàctiques d’atac i defensa per poder guanyar l’escaramussa.

Ja a la tarda, a la plaça major de la vila, els gremis han muntat la seva parada i els infants han anat superant les diferents proves que ells mateixos han ideat i planificat per la resta de companys. L’entrenament ha estat tot un èxit, i els gremis han pogut afilar la destral de guerra per la batussa final.

Caiguda la nit, i sota la mirada amenaçant d’uns núvols foscos, els nostres herois particulars s’han disposat a cercar la base del malvat Pànzer Kàiser. Els grans de la colònia han pujat muntanya amunt entre la foscor, mentre que els petits han regirat tota la casa per buscar el cau d’aquest maleït personatge.

Amb una lleugera por, però carregats de valentia, aquells que han sobreviscut han tornat a les cambres a reposar pel dia de demà, on s’han arrecerat dels trons i l’aigua. Podran els nostres petits aprenents i en Günther aconseguir l’artxé? O s’imposarà el poder i el mal d’en Pànzer Kàiser i els seus sequaços? Quina enredada portem!

el Cronista