Romanç Cap. 5: Els lepretxuacs i el Tumba
20 de juliol de 2023
Romanç Cap. 7: l’hora s’apropa
22 de juliol de 2023

Romanç Cap. 6: la caldera de les bruixes

Després d’un esforç titànic durant l’excursió llarga, la colònia desperta dividida, els grans obren els ulls a les altures mentre que els petits ho fan a la vila que ens porta acollint totes les colònies. Així doncs, els nostres viatgers grans van emprendre un ràpid camí de tornada fugint dels raigs de sol de justícia que ja amenacen amb la seva arribada. Mentrestant, els petits de la casa van viure un matí plàcid, i és que igual que els monitors, també trobaven a faltar la resta d’amics i amigues que tot just emprenien el camí de tornada.

Romanç Cap. 6: la caldera de les bruixes

El matí ha avançat a ritme de caragol, però amenitzat per una colla de follets i éssers mitològics dels Països Catalans encapçalats per l’elf Legolinho, qui ens ha convidat a conèixer els seus amics i capbussar-nos en històries i llegendes que ens han acompanyat anys i panys.

Un cop la colònia ha estat reunida, un bon àpat i una hora lliure han recuperat les energies dels joves aventurers. No obstant això, i com ja era d’esperar, un nou personatge ha aparegut per fer la vida més difícil als nostres estimats apassomis.

Després d’aconseguir un escut atrotinat i una corona durant l’intrèpid viatge, l’aparició de la bruixa Martha, aliada del Pànzer Kàiser, ha causat un enrenou superior al ja habitual en la colònia. Amb molta supèrbia ens ha exigit el retorn de la seva corona, però davant la negativa del grup ens ha desafiat a participar en els seus jocs d’atzar per debilitar-nos i prendre’ns el poder.

Així, amb enginy i picaresca, s’ha perseguit l’or com si es tractés d’uns follets. Tot i això, alguns infants van ser enganyats per captadors d’organitzacions estafadores, una tal Goblin Academy que muntant un piràmide de Ponzi els ha arrabassat els seus estalvis. De tot això han après a ser menys confiats en els venedors de fum i el diner fàcil.

Caigut el sol i amb els estels ja encesos, la Martha i les bruixes subalternes han aparegut de nou per a sembrar paüra als cors dels infants, maleint i congelant el nostre estimat Günther, però el poder de la seva màgia l’ha debilitat tant que s’ha hagut de retirar entre les ombres. Sense saber encara gaire com, s’ha iniciat l’alquímia per descongelar en Günther, mentre que alguns aventurers i aventureres s’han omplert de coratge per emprendre un camí entre les tenebres per intentar derrotar finalment la bruixa.

La colònia ja descansa de nou i els nervis i tristesa dels últims dies amenacen als infants i, perquè no admetre-ho, als monitors també. El misteri cada cop és més clar i sembla que s’aproximen grans activitats i gestes que acabant de solucionar entramat que en Mediv i companyia tenen muntat.

el Cronista