Colònies d’Estiu 2006
15 de juliol de 2006
Colònies d’Estiu 2007
17 de juliol de 2007

Campaments d’Estiu 2006

El 2006 ha estat l’estrena del Grup de Joves de l’Esplai Apassomi. Durant tot el curs s’han realitzat trobades, sortides, excursions,… un munt d’activitats que no podien acomiadar-se sense una bona activitat d’estiu.

Tal dit, tal fet! Del 1 al 6 d’Agost es van celebrar els primers campaments de la història de l’Esplai Apassomi. Un total de 21 nois i noies de 1r i 2n d’ESO i 8 monitors i monitores han participat en una nova activitat d’estiu: els campaments.
La costum d’anar a una casa de colònies es va veure trencada pel Terreny d’Acampada el Solà, situat a Sant Quirze de Besora (comarca d’Osona). Calia plantar-hi les tendes i acomodar-nos al que seria “la nostra llar” durant els sis propers dies…
Però segurament us preguntareu que hi fèiem allí… Doncs el motiu, tot i ser una mica sorprenent i fins i tot estrany, es ben senzill: ens havien convidat a una Trobada Mundial de Cultures!

Nosaltres hi anàvem representant la nostra, però en arribar allà, vam veure que només havien acudit a la cita tres cultures. A més, els representants d’aquestes van demanar-nos que forméssim part de la seva delegació per tal de fer més pinya. Sense pensar-ho massa ens vam convertir en Tuaregs, Viquings i Asteques. 
Els dos primers dies van ser els Viquings els encarregats d’explicar la seva manera de viure: jocs de caça, navegació, astúcia, estratègia,… uns autèntics personatges! Ens vam fer un fart de jugar a “dames”, amb vaixells, navegar pel riu,…
Els Tuaregs seguint la seva tradició nòmada ens van convidar a fer una ruta per la comarca de l’Osona. La pluja i fins i tot la pedra, un invitat al que no havíem convidat ni previst va fer-se present i va fer de la nostra ruta un dia per recordar! Sort, que els Tuaregs disposen dels seus beuratges i tes… cal agrair a ells que entréssim en calor! 
Per últim, els Asteques ens van convidar a fer jocs d’orientació, balls i celebracions,… un munt d’activitats per conèixer aquesta cultura tan i tan interessant.

El cert és que, cultures a banda, cal dir que l’experiència del campament va ser força interessant i gratificant: Rentar els nostres plats, banyar-nos al riu, dormir en tendes de campanya, dutxes d’aigua freda, estones de cant amb el cançoner a la mà,… fins i tot un parell de monitors van ser els encarregats de fer-nos el menjar. Tot una experiència que val la pena repetir!Gràcies a tots per haver-hi participat!