Les meves primeres colònies: Primer dia al Mas Suro
22 de juliol de 2017
Les meves primeres colònies: segon dia al Mas Suro
23 de juliol de 2017

Capítol 8: El desenllaç

Cròniques de Hogwarts, escola de màgia d’estiu

22 de juliol de 2017

Per tota l’escola ja se sent l’ambient de final de curs, de petits grans mags a punt per graduar-se i amb tot un sac d’experiències a l’esquena. Això s’acaba, i avui toca preparar un sopar que quedi per sempre escrit en les cròniques més antigues de Hogwarts. Per a fer-ho, els futurs graduats s’han passat el matí preparant tot allò que decorarà el gran menjador. 

Després s’ha donat pas a l’última assemblea de la colònia, a l’entrega de diplomes i a un dels moments més esperats de les colònies: el recompte de punts final. Cada casa, com s’ha anat explicant, ha anat competint en diverses modalitats, rebent punts per aspectes com el joc net, el bon comportament i l’enginy. Enmig de l’ovació de les cases dels seus companys, Slytherin s’ha proclamat guanyadora del torneig de cases de Hogwarts. 

Després d’aquests actes de cloenda del curs, els alumnes s’han dutxat, s’han posat la seva millor túnica de gala, han agafat la seva vareta i han anat entrant al menjador engalanat, on els esperava un sopar molt poc habitual. 

Ja graduats, amb tota la seva màgia en ple funcionament, era hora de destruir d’una vegada per totes la pedra que tants problemes els ha portat. Amb el conjur que es va recuperar del bosc prohibit i els moviments que han après a fer amb la vareta, la cap de casa de Ravenclaw va liderar l’encanteri amb l’ajuda d’un centenar de veus a l’uníson. Però, llavors, la confusió i el pànic es van apoderar de la situació quan va aparèixer el terrible Lord Voldemort en persona, acompanyat dels seus cavallers de la mort i, tot seguit, la cap de Ravenclaw va fer-li una reverència i es va quedar al seu costat. Ningú entenia del tot què estava passant, però poc a poc es va fer més evident: ella era la infiltrada, la que havia robat la pedra, la que havia deixat escapar el troll i la que havia enviat els cavallers de la mort dies abans. Ella coneixia molt bé l’escola dens de dins i els seus alumnes, i gràcies a tot això havia aconseguit enganyar-los a tots per a que fessin un conjur que ressuscitaria a aquell que no pot ser nombrat, enlloc de destruir la pedra. Semblava que tot estava perdut. Però aquests alumnes acabats de graduar i amb tota l’energia i la força que els caracteritza no es van donar per vençuts a la primera: gràcies als seus hàbils atacs màgics van aconseguir derrotar el malvat Lord de la màgia negra i els seus sequaços i tancar-los a la presó d’Azkaban pels segles dels segles. 

Així és com aquests mags, ja no aprenents, van evitar la pitjor catàstrofe del món màgic, i van demostrar, una vegada més, que han estat dignes d’aquesta escola i han omplert d’orgull a tots els seus professors que tant i tant han fet per ensenyar-los.

El curs s’ha acabat i és hora que retornin a les seves llars, amb el cap ben alt. Però no oblideu, estimats alumnes, tot allò que heu viscut i après aquí, tota aquella gent que us ha acompanyat en aquest viatge, totes aquestes emocions que heu anat descobrint i tot allò que us ha fet créixer aquests dies. I no oblideu mai, sobretot, que amb la màgia que porteu tots dins sou capaços de fer coses increïbles. 


Amb tot l’afecte del món, 
l’equip de monitors i monitores de l’esplai Apassomi. 

                                   *     *     *
Els caps de casa

El recompte final

La casa Gryffindor

La casa Hufflepuff
La casa Ravenclaw
La casa Gryffindor

Tallers del matí
Túniques de gala
El menjador engalanat

                                           La batalla final