La novetat d’aquestes colònies!!
13 de juny de 2011
El poble… reconstruit!!
10 de juliol de 2011

Ja som a Vila Joval!!!

Molt bon dia Pares i Mares!!!

Que tal? Com esteu?

Nosaltres, finalment, i a pesar dels autocars, vam arribar perfectament a la nostra Casa de Colònies!

Encara que han passat menys de 24h de convivència, hem fet tantes coses que no sabem si serem capaços d’explicar-vos! Anem per parts:

Al sortir de les Borges vam dirigir-nos a la ciutat de Tàrrega, vam anar al Parc de Sant Eloi. Allà vam menjar els entrepans i pícnics que ens havieu preparat (mmmm… que booo!) i vam començar a fer jocs per coneixer-nos!
Som 81!!! Buffff! que difícil va ser aprendre’ns el nom de tots! …poc a poc, ho aconseguirem!

Desrpés de fer els Jocs de Coneixença vam fer conèixer quin serien el nostres grups i els nostres monitors!! Que contents que estàvem tots!! En total som 8 grups! Ja els anireu coneixent!!

Vam agafar de nou els autocars (ara amb puntualitat…!) i vam continuar el nostre camí fins a la Casa de Colònies Can Joval!

Que bonicaaaaaa! Ens agradat a tots i totes! Té uns patis molt espaiosos i les habitacions estan molt ben decorades! Ja ho veureu!!
Ens vam organitzar i vam començar a desfer les motxilles i a endreçar-nos l’equipatge: “Quin llit t’ha tocat?”, “On dorms tu?”, “No trobo el llençol…!”, “No m’hi cap…!”…Després d’una mica d’enrenou, vam aconseguir endreçar les habitacios (a veure quan dura!!)

En acabar, vam berenar un deliciós Plàtan! …i a treballar!
Ens vam posar a pensar les normes i els horaris de les colònies: uns féiem les normes del menjador, els altres pintàvem l’horari,… tot plegat per fer un Museu! Sí, sí! Ho heu llegit bé! Vam fer el “Museu de les Normes”.

Quan el vam tenir acabat, i amb l’entrada a la mà, vam entrar a veure’l! Tots ens havíem de fixar en les normes i horaris que havíem fet entre tots.
Ara sí! Ja ho tenim tot apunt per començar les colònies: amb les normes i l’horari conegut, tot funcionarà molt millor! …i alhora, la visita al museu ens va permetre conèixer la Casa de Colònies!!!

Després de tanta feina, vam estrenar el menjador: a Sopaaaar!!! (quina gana…) Un plat d’amanida russa, saltxixes de pollastre amb tomàquet i un flam! Que boooo! (Alguns dels més grans, fins i tot es van menjar més de 10 saltxixes…!)

En acabar de sopar vam començar la Trobada de la Colònia. Cada dia, després de sopar, ens trobarem per comentar, entre tots, com ha funcionat el dia. Els monitors ens van explicar més coses del funcionament de la colònia i… ens van renyar una miqueteta: quin escàndol al menjadooor (semblava que fóssim quatre cents!)

Després de la Trobada de la Colònia… la primera activitat de nit!! Gran Gala de Presentació del Cançoner!!!
Fit-Fiiiiiiiu! Dos súper presentadors (en Gerard i la Júlia) van fer-nos concursar, ballar sense pararar, saltar, riure… tot amb les cançons del nostre estimat Cançoner!! Ja el veureu!

…i abans no poguéssim acabar la Gala… la primera sorpresa! La Marta va venir corrents a avisar-nos que hi havia una nena plorant al mig de la casa de colònies!
“Què ha passat?”, li vam preguntar…
Ens va explicar que aquesta nena era la Mar, de la família Cardener… la família Cardener era la única familia que quedava al Poble de Vila Joval.
Plorava i plorava perquè el seu estimat ploble s’havia quedat sense vida… En saber que vindria tanta gent (nosaltres), va decidir empadronar-nos al Poble per tal que li donguéssim molta vida: volia que Vila Joval recuperés els habitants que havia tingut…

Ens va explicar qui era la seva familia, amb un “arbre geneològic” i ens va dir que cada dia vindria algú dels seus a explicar-nos com era la vida a Vila Joval…

…i a més, ens va donar el nom d’altres families que hi havien antigament al Poble perquè adoptèssim el seu nom. Ara, doncs, els grups, som families de Vila Joval!!

Després de tantes emocions, ens vam relaxar una miqueta amb una breu pregària i…. bona niiiit!!!

Rentar dents, pijama, sac… i al llit!

Va costar una mica… però finalment: Zzzzzzzz!!!

I avui al matí: Booooon diaaaa!!
Tots desperts, pentinats i amb roba neta a esmorzar (llet, galetes, sucs, cereals,…)!

Després d’esmorzar, hem anat al pati de la casa… allà hem fet el bon dia! (Hem pujat la bandera, hem començat a cantar l’himne de la colònia (que xuloooo!) i ens hem organitza els serveis!)

Ahhh… i sabeu que ha passat? Hem trobat el bastó de l’Avi Ton Cardener… ha vingut i ens ha explicat que ens ajudaria a trobar un mapa per poder reconstruir el poble…. Se’ns ha girat feina… oi?

…bé! De moment això és tot! Demà us explicarem com ha anat la reconstrucció del poble Vila Joval!

Us enviem un petó ben fort a tots i totes i una abraçada moooolt gran!
Muaaaaaa!!!