Supercolònies: Episodi V
18 de juliol de 2018
Supercolònies: Episodi VII
20 de juliol de 2018

Supercolònies: Episodi VI

Els nostres protagonistes ahir van realitzar una de les gestes més increïbles d’aquestes colònies: una gran excursió digna dels superherois més entrenats! Es van carregar les motxilles a l’esquena i van enfilar pel camí, amunt, lluny, cap allà on els portava el vent. La visita de Naturo, un curiós heroi que viu i es desviu per la natura, els va alertar. El nostre visitant també té moltes ganes d’acabar amb les fàbriques de gelats que estan contaminant els boscos de la zona, i s’ha aliat amb els petits herois per aquesta causa. Després de fer un reconeixement del terreny, Naturo els va donar les coordenades d’allà on havia albirat més camions de transport de gelats, i era hora que els valents de Can Joval anessin a buscar aquestes fàbriques i sabotejar-les.

El trajecte no va ser fàcil, la calor els atordia i els peus se’ls feien més feixucs que de normal, però van arribar al lloc indicat: un dels pantans que utilitzen per pescar els peixos per a fer els gelats. Però, primer és el primer, van canviar la motxilla pel banyador i es van poder refrescar al pantà abans d’engolir un bon dinar que els va fer recuperar les forces. Després, era hora del saboteig. Gràcies al seu enginy, van trobar la manera d’obrir les comportes del pantà per tal d’alliberar tots els peixos de l’embassament i fer la punyeta als plans malèfics de la baronessa.

Arribats en aquest punt, els herois que encara eren massa petits van tornar cap a la base per recuperar forces i prendre una dutxa ben merescuda, mentre els més grans i forts van seguir el camí més llarg i ho van fer com uns valents. Pels grans, la nit ha estat molt diferent i especial: els de 5è han sopat fora del menjador, acompanyats dels sons de la natura, i han passat la nit al ras fent bivac sota un cel que els regalava un ventall fascinant d’estels. Els de 6è i 1r d’ESO encara han anat més enllà, i han passat la nit en tendes de campanya per poder tornar l’endemà cap a la casa de colònies. Aquest matí, finalment, els qui han passat la nit a la casa han preparat una gran rebuda pels més grans, amb balls i cançons per celebrar el seu retorn.

Amb tot plegat, va ser un dia atrafegat pels nostres herois, que van quedar exhaustos, però, alhora, infinitament orgullosos de la proesa que acabaven de realitzar.