Vuitè dia de colònies!
11 de juliol de 2015
Compte endarrere per les colònies i After Colònies d’Estiu 2016!!
3 de juliol de 2016

Últims moments de colònies

Molt bon dia, famílies!
Els nens i nenes de la colònia ja han encabit tota l’habitació dins la motxilla, i se’ns fa estrany veure-ho tot tan buit: i és que això s’ha acabat.  Les motxilles, plenes com el primer dia o encara més, descansen sobre els llits on hem dormit cada dia i els nens estan fent neteja de la casa per últim cop. Però bé, abans de continuar parlant d’això, fem un repàs del dia d’ahir, l’últim dia sencer que hem passat a la casa de colònies Penyafort. 
Al matí els de Colònies vam rebre una altra visita, la nostra última oportunitat per sortir del Món Perdut: un enginyer, una mica prepotent, que assegurava que si l’ajudàvem podria reconstruir un radiotransmissor que ens permetria establir connexió amb l’exterior i demanar el rescat. Per això vam fer diferents proves per convertir-nos en bons enginyers a la vegada que ens ho passàvem d’allò més bé. 
Els d’After Colònies vam realitzar una activitat molt original per desenvolupar la creativitat de cadascú: amb materials de tota mena vam construir un invent que ens definís a cadascú, fruit de la nostra imaginació i creativitat. Van sortir invencions molt diferents: banderes, jocs… fins i tot un photocall! Vam aprendre que és positiu tenir la llibertat de fer allò que creguem que ens escau més.

A l’hora de dinar ens vam cruspir tots un bon plat de llenties i carn. Ningú pot dir que no hem menjat de tot, aquests dies!

A la tarda, els més petits vam aconseguir les diferents peces que l’enginyer necessitava per arreglar l’aparell i, finalment, vam poder comunicar-nos! Primer vam poder parlar amb els companys del mariner que ens ha estat acompanyant tots aquests dies i donar-los les coordenades per a que el vinguessin a buscar; després va venir el moment més emocionant: vam poder connectar amb els pares i mares a Borges, i ens van prometre que ens vindrien a buscar el més aviat possible. Per fi estem salvats!
Els més grans vam rebre les felicitacions de la Reina de l’illa i la satisfacció d’haver superat tots els desafiaments que l’Illa presentava. Vam aconseguir totes les parts de la piràmide de Maslow, així que, com a recompensa, se’ns ha atorgat el passaport com a habitants de l’illa. 
Per celebrar-ho vam tenir un sopar molt i molt especial. Res de verdura, puré o llenties: pizza i pica-pica per tothom!

A la nit, tant grans com petits vam muntar una gran festa, amb actuacions de tota mena, uns estrafolaris presentadors i música per ballar i passar una última nit inoblidable

Aquest matí ens hem llevat igual que un dia normal, tot i que tots sabíem que no ho era. Després d’esmorzar i pujar la bandera, era hora de fer les motxilles. La roba, les sabates, el sac, la llanterna, el banyador, la tovallola, el necesser… no semblava possible encabir tot això un altre cop dins! Tot i que pot semblar que ens emportem cap a casa el mateix que vam dur aquí, si ens hi fixem una miqueta, veurem que ens també ens estem emportant alguna cosa gran, molt gran, que no es pot portar dins de cap motxilla: les aventures, les experiències, els amics, els monitors, els dies d’ordenar, les nits que ens costava dormir, les rascades al genoll, el cel de Pontons que observàvem cada nit en silenci… quan arribin els vostres nens i nenes a casa, mireu-los als ulls, i allà una diminuta guspira us delatarà tot allò que s’han endut i que no està a la motxilla. Tot i que només han estat deu dies, us assegurem, pares i mares, que els vostres nens s’han fet grans. Gràcies per confiar-nos aquesta tasca, sempre tan difícil i alhora gratificant.  L’equip de monitors/es del Grup d’esplai Apassomi us donem les gràcies un any més per confiar en nosaltres.Recordatori: Us recordem que avui ens veiem a la casa de colònies Penyafort a Pontons a les 16h.

Us recomanem que per accedir a la casa aneu per l’Autopista AP 7 fins a Vilafranca del Penedes i allà agafeu la carretera direcció Sant Marí Sarroca – Torrelles de Foix – Pontons (uns 20 km), abans d’arribar al poble de Pontons a mà dreta hi ha l’accés a la casa