Colònies d’Estiu 2008
13 de juliol de 2008
Colònies d’Estiu 2009
16 de juliol de 2009

Campaments d’Estiu 2008

Un any més, el Grup de Joves de l’Esplai Apassomi van realitzar els tercers Campaments d’Estiu.


Aquest any ens varem traslladar durant 10 dies, del 4 al 8 d’Agost, a la Vall del riu Brugent molt a prop de la Riba, a la comarca de l’Alt Camp. Degut a la situació geogràfica del terreny aquest any varem poder deixar l’autocar i utilitzar el tren per anar de campaments.


Dit i fet, el passat dia 4 d’Agost a les 13:00 hores ens varem trobar 22 nois i noies de 1r fins a 4t ESO i 8 monitors a l’estació de tren de les Borges. Desprès d’acomiadar-nos dels pares i mares pujarem al tren i ens dirigirem cap a la Riba.Un cop a la Riba i  desprès d’alguns jocs de coneixença, varem enfilar les llargues costes del poble i agafarem el camí cap al campament. Desprès d’una breu, però no curta, caminada arribarem al terreny. Allà els nostres intendents ja ens esperàvem amb la cuina a punt per preparar-nos tots els àpats, tan necessaris per recuperar les forces durant els deu dies de l’estada.
Un cop instal·lats al campament varem rebre una carta de l’exinspector Rovira, on ens plantejava una investigació criminal, els crims de l’Illot Verd, que va dur ell feia anys. En ella ens demana la  nostra col·laboració per reviure la història junt amb les víctimes d’aquell succés per ajudar-lo a resoldre els crims. Aquesta carta va ajudar a resoldre el dubte de per què havíem rebut a casa nostra una carta invitant-nos a passar uns dies a l’Illot Verd.


Així doncs cada dia rebíem una carta de l’exinspector Rovira amb més informació de la història, on ens plantejava tres opcions. Durant el dia havíem de decidir quina opció escollíem i retornar-la a l’exinspector. Segons la nostra decisió (explorar la casa, quedar-nos sols, fer senyals de fum,…) l’exinspector ens enviava una altra carta explicant-nos si hi havia hagut nous assassinats o no. L’últim dia, tot i la mort de tots els personatges  de l’Illot, la història s’havia repetit, varem trobar al Riu una botella, una última pista mai trobada en la investigació original. La Botella continua la confessió escrita de l’assassina, la Rosa Casademunt. Allà ens explicava el per què de totes aquelles morts i el seu propi suïcidi. És així com va quedar resolt els crims de l’Illot Verd.
Tot i la investigació, els crims, les cartes, la vida dels personatges a l’Illot Verd,… Al campament hi havia temps per jocs, tallers, gimcanes, excursions, banyar-nos al riu, escalada,…  sense deixar de banda però, les rutines de funcionament del campament; els serveis (suport intendència, lavabos, premsa, tendes i exteriors). Totes aquestes activitats i tasques fetes amb grup i sobretot amb molt entusiasme i motivació van fer que tots plegats passessin uns dies inoblidables plens d’alegria i bons amics; un regal d’un valor incalculable!!
No podem acabar aquesta crònica, sense fer un recordatori especial per als de 4t (les sirenes i al Jordi). Desprès de participar tots els anys al Grup de Joves i alguns anys a tardes d’esplai, colònies,… aquest any han acabat la seva trajectòria com a participants a les activitats i comencen el curs 2008-09 el seu camí com a Monitors del Grup d’Esplai Apassomi. Tots recordarem per sempre les emocions viscudes l’última nit (les bandes, els escrits, el comiat,…)


Moltes gràcies a tots i a totes per haver-hi participat i haver fet un any més uns campaments únics i irrepetibles.
Fins ben aviat!!!!!