Campaments d’Estiu 2008
13 d'agost de 2008
Campaments d’Estiu 2009
9 d'agost de 2009

Colònies d’Estiu 2009

Un any més, el Grup d’Esplai Apassomi va fer les motxilles per embarcar-se en l’aventura més gran de l’estiu. Del 8 al 16 de juliol tots els nens i nenes, monitors i monitores van poder gaudir d’uns magnífics dies a la casa de colònies Santa Maria del Roure, a la bonica població de Cantonigròs, a la comarca d’Osona.

Aquesta aventura va començar uns dies abans de marxar cap a Cantonigròs, quan vam rebre una rectificació d’un tríptic anunciant uns actes que es farien durant LA GRAN TROBADA en aquella mateixa població. Tot plegat va ser un misteri, però encara ens vam quedar més sorpresos el dia 8 de juliol just abans de pujar a l’autocar a la plaça Europa. Van aparèixer del no-res uns cavallers desconeguts que, amb les seves espases, ens van indicar el camí per pujar a l’autocar.


Un cop vam arribar a la casa de colònies i ens hi vam instal·lar, durant la presentació del cançoner vam rebre una visita inesperada: va venir el Rei i va donar la benvinguda als comptats en aquella gran trobada. Ens va dir que ell no podria ser-hi durant la celebració de la trobada, i per això ens va demanar que féssim un llibre de visites: cada dia hauríem d’escriure què havíem fet per poder mantenir informat al Rei.I va ser així com vam anar a parar en una altra època, a l’Edat Medieval. Cada dia apareixia per una finestra del castell un personatge diferent, com ara la princesa, el bufó o el trobador, que ens explicaven en cada ocasió què és el que calia fer. Vam poder viure de primera mà com era un mercat medieval, quines eren les danses tradicionals o com s’ho passaven de bé a les fires.

L’última nit va ser molt especial perquè tots anàvem vestits amb els nostres propis dissenys que havíem tintat i confeccionat durant la tarda. El sopar de gala va ser tot un èxit i les actuacions escala en hi-fi van sortir rodones. Va ser la fi de la trobada de comptats.


Durant aquests 9 dies tots vam conviure feliçment: tothom col·laborava a mantenir la casa neta fent un servei diferent cada dia, també disfrutàvem a la piscina, ens ho passàvem molt bé fent excursions i els més grans de la casa dormint en tendes de campanya.
Finalment només queda donar les gràcies a tots per haver fet d’aquestes colònies uns dies inoblidables. Gràcies per fer-ho possible i fins l’any vinent!