Colònies d’Estiu 2010
18 de juliol de 2010
La novetat d’aquestes colònies!!
13 de juny de 2011

Colònies Joves 2010

Aquest estiu ha estat diferent per al Grup de Joves de l’Esplai Apassomi ja que, se’n van anar de colònies i no de campaments com els anys anteriors. Tot hi així, les tendes no es varen arraconar massa perquè un munt de sorpreses els esperaven. Aquest any es va  gaudir de la casa de colònies Verge Blanca de Llesp (Alta Ribagorça). Allí, joves i monitors passaren 8 dies intensos i plens d’anècdotes per recordar.

El dia 1 d’agost, un grup de 25 joves de 1r fins a 4t d’ESO es van trobar a les 10:30 del matí a la plaça Europa de les Borges. Junt amb alguns monitors van agafar l’autocar direcció Llesp. El que poc s’esperaven era que els seus pares conspirarien contra ells per expulsar-los de la casa. S’estava iniciant Germà Gran, el show televisiu de les nominacions!!!Un cop instal·lats a la casa, va ser hora de jugar per conèixer-nos millor i aprendre’ns els noms dels resen incorporats al grup. També hi va haver temps per les sorpreses ja que a la nit va començar el concurs Germà Gran, presentat per la Mercè de Milà. Tot seguit va aparèixer un vell conegut molt peculiar: era el professor Valldaura.


 El professor, que havia canviat de feina per dirigir el CATC (Consell de l’Audiovisual Televisiu de Catalunya), va proposar-nos engegar un nou canal de tele amb tot el necessari (plató, decorats, cartells, antena d’emissió…).
Així va ser com cada matí, al pujar la bandera, començàvem el dia amb el TN Llesp que ens informava de la programació del dia. Entre molts altres programes varem recrear la mítica sèrie de dibuixos animats Bola de Drac, el Gran Prix, la Pel·lícula Braveheart amb el joc de la bandera o les manualitats d’Art Attack fent figures de pasta de sal. Però també ens quedava temps per mantenir la casa neta i endreçada fent cada dia una estona de serveis per evitar que aquella casa fos una ruïna.

Però l’aventura de l’estiu només va fer que començar el dimarts amb una activitat sorpresa que desconeixien tots tret dels pares i monitors. Els joves no s’esperaven que anirien a fer Rafting!!! Si si, i per si això no fos poc, i després de la bona experiència de l’any anterior, l’Apassomi es va tornara animar a fer un altre pic! El  dimecres a la tarda un autocar ens va deixar a la presa de Cavallers, al Parc Natural d’Aigüestortes. 


Allí vam caminar una estoneta per plantar tendes a la vora del riu. L’endemà al matí, passats una mica per aigüa, varem reprendre la marxa fins al pic del Montardo, un pic que està a 2.833 metres d’alçada! Però després de pujar tant s’havia de baixar per l’altra banda. Així que varem sortir per Arties (Vall d’Aran), tot havent travessat el parc de cap a cap.Després de tantes emocions fortes, l’última nit varem fer un sopar una mica especial on tothom hi havia col·laborat fent unes magnífiques pizzes casolanes la tarda anterior. I després de les actuacions estel·lars del Tu si que Vals, ens vam acomiadar del Adrià com a jove, ja que l’any que ve podrà ser monitor.
I d’aquesta manera ha estat com: joves, pares, monitors, intendents, etc., un any més hem fet possible aquestes colònies 2010. Hem reinventat uns simples dies d’estiu transformant-los en un gran sac d’experiències úniques que ens acompanyaran sempre dins els nostres cors.
 Gràcies a tots i totes i fins l’any que ve!