Romanç Cap. 1er: l’arribada a un món màgic
15 de juliol de 2023
Romanç Cap.3: El manà i els pergamins màgics
17 de juliol de 2023

Romanç Cap. 2: toc-toc, qui hi ha?

Segon dia de les colònies i primer dia complet! Els nens i nenes de l’Apassomi van fent-se cada cop més amb la casa, després d’una nit de dormir una mica menys del que tocaria fruit dels nervis i incertesa del que vindrà. Tot i això, el tren de les colònies ja va a tota màquina i ja estem preparats i preparades per omplir un nou dia de vivències i aventures suficients per a recordar-les plàcidament mentre, de nou, arriba l’hora d’anar al sobre. Segur que arribat el vespre de nou, la son els recorda la importància de recarregar energies durant la nit!

Romanç Cap. 2: toc-toc, qui hi ha?

Els primers raigs de sol es comencen a entreveure d’entre les muntanyes, un nou dia ha arribat a la vila. Sense saber gaire el perquè se’ns proposa convertir-nos en cavallers, un imprevist que ben segur que podrem complir sense problemes! De bon matí en Günther ens ha proposat un seguit d’habilitats a masteritzar per ser uns cavallers i cavalleres dignes. Proves de punteria, fidelitat i decisió entre d’altres han fet florir l’esperit cavalleresc de tots els infants de la colònia, ara ja preparats pel que vingui per davant.

Superar les gestes ha estat una molt bona forma per activar la colònia i apropar-nos cada cop més a l’ideal medievalesc que en Günther ens demana. Entre cançons i danses ha anat passant el matí, parant aquí i allà, ara per dinar, ara per remullar-nos a la piscina i, no menys important, reflexionar què podem fer per millorar aquesta vila que estem habitant.

Hem arribat a la conclusió que una molt bona idea seria adoptar noms com les grans famílies de l’edat migeval. Així doncs, fetes les reflexions i deliberacions corresponents, cadascún dels grups s’ha apadrinat sota un cognom de les 10 famílies més poderoses: els Pallars, de 2n i 3r de primària, els Montcada, de 3r i 4r de primària, els Castellví, Cervelló i Perellós, de 5è de primària, els Desvalls i Folch de Cardona, de 6è de primària i els Centelles, Cabrera i Fonoll, de 1r d’ESO.

Ja arribada la nit, hem viscut un moment de calma amb la primera trobada de colònia en la qual hem descobert les nostres torres grupals, les quals ens acompanyen durant el progrés de les nostres fites i assoliments diaris. En aquestes torres hi habiten peons, reines i reis, quins seran els més presents en les nostres trobades diàries?

La caiguda del sol tradicionalment sempre ha esdevingut un moment màgic i, com no podria ser d’una altra forma, un home d’estrany aspecte conjurador anomenat Mediv s’ha presentat com a propietari d’aquesta vila. Ens ha comunicat el seu agraïment per la decoració i el bon tracte que hem fet del seu castell, però també ens ha confessat una mala notícia: la seva mascota Starsky ha desaparegut.

Entre llàgrimes ens ha demanat que el cerquem, ja que amb la capa d’invisibilitat ell no el troba en cap racó. Els apassomis, com no podia ser d’una altra forma, s’han llençat a la recerca del misteriós animal enmig d’una foscor densa i tenebrosa.

Finalment, la mascota ha aparegut i ha estat retornada a en Mediv. En forma d’agraïment ens ha permès que ens quedem tot el temps que sigui necessari a la seva vila i que ens donarà provisions que ens facin falta.

Així doncs, famílies, com us podeu imaginar el ritme frenètic de les colònies ja està instaurat i els records i activitats ja es comencen a gravar en les memòries dels joves aprenents de cavallers. Quina serà la propera tasca que ens encomanarà en Mediv? És un mag tronat com sembla o ens amaga alguna cosa? Ho descobrirem els següents dies…

El Cronista