Estiu Apassomi 2022: Colònies, Campaments i Mini Casals!
7 de març de 2022
Haiku 2n: la filosofia del bushido
17 de juliol de 2022

Haiku 1r: de retrobaments i descobertes

Comencen les colònies d’estiu! I ai quin dia: retrobaments amb els monitors, descoberta de la casa, emocions, i fins i tot, alguns nervis d’aquells que per primera vegada venen a les colònies d’estiu. Tot i això, i a mesura que anaven baixant de l’autobús, la tropa de l’Apassomi tenia clar que aquests 10 dies que venien anaven a ser especials. Amb qui aniré al grup? On dormirem? Què farem al joc de nit? Van ser preguntes que poc a poc es van anar responent a elles mateixes en un univers de colònies que es va anar fent cada cop més clar davant nostre.

Haiku 1r: de retrobaments i descobertes

Les místiques terres del sol naixent ens van rebre amb una calor de justícia, qui hagués dit que l’Imperi Japonès anava a ser tan semblant de la comarca del Berguedà? Tot i això, cap inconvenient, ni gran ni petit els va aturar, i equipats amb les gorres i cantimplores, i la panxa plena del dinar, van començar amb les dinàmiques de grup mitjançant les quals descobririen els companys amb els quals compartirien els pròxims dies.

El temps, però, semblava voler obligar-los a quedar-se aplatanats en qualsevol ombra, a mercè de l’arribada del vespre. Així es van carregar de coratge, i van decidir fer un petit canvi de plans per anar a la piscina ja el primer dia, desprenent-se del cansament del viatge, i arribar a les assemblees de grup amb les idees clares. En aquest petit espai, van poder conèixer millor els seus monitors, i preguntar els diferents dubtes que encara tenien sobre les particularitats d’aquest viatge ancestral.

Ja arribada la nit, ha vingut un curiós personatge anomenat Paco Fiestas, que sembla que porta empalmant revetlles des de les últimes colònies. Ens ha presentat un curiós artefacte nomenat «Cançoner», del que n’hem cantat algunes de les cançons. Tot i això, la nit encara estava lluny d’acabar i ens reservava encara algunes sorpreses.

Una vegada ha marxat, i arran la sobtada aparició d’una música retaulística de flauta asiàtica, han aparegut cinc personatges d’aparent origen asiàtic. El gran Ho Chi Minh, l’oracle, i els 4 grans caps de les dinasties de l’Imperi: en Takeshi, dels Muromashi, en Pen-San, dels Edo, na Nagiri, dels Namboku, i na Mahatma dels Kamakura. Entre baralles i retrets, ens han explicat l’última gran notícia que afecta l’imperi i que està per marcar un canvi d’era.

L’oracle ha descobert llegint les fulles del te, que la vida de l’emperador s’està acabant. Segons marca l’auguri del Red Sun, comença un torneig que dura 7 dies i haurà de culminar amb la coronació d’un dels cuatre líders de les dinasties com a nou emperador. Si això no succeeix abans l’arribada del Red Sun, i segons els haikus ancestrals, tot l’imperi col·lapsarà. Podran les 4 grans dinasties reunir un exèrcit de samurais? Sembla que els infants de l’Apassomi són la clau d’aquest enigma, però primer s’hauran de preparar per a superar les 3 grans proves del torneig, vigilades pels savis ancestrals.